22 setembre, 2021

Escafandrista Musical

by Golden: l'alternativa de la música alternativa … des de Barcelona

Portada / As The Love Continues és el majúscul àlbum de Mogwai (2021)

As The Love Continues és el majúscul àlbum de Mogwai (2021)

 

@mogwaiband @rockactionrecs Gènere: #postrock #shoegaze #songoftheday

Mogwai - As The Love Continues - Ritchie Sacramento

Fa poc més d’un mes que avançàvem Ritchie Sacramento, el senzill preludi de l’imminent àlbum de Mogwai. Doncs ja tenim aquí el disc. Un dels més esperats per la parròquia indie, dèiem. Què podem dir que no s’hagi dit, d’una banda que acumula deu àlbums i vint-i-cinc anys de carrera? Encara més, si un servidor sempre els ha seguit amb una certa distància i superficialitat. El post rock mai m’ha cridat especialment l’atenció i Mogwai segueix fidel al seu plantejament.

Doncs bé, potser serà el context actual que ha afavorit la meva digestió. Els de Glasgow ha parit un disc fosc, enèrgic, que sembla sonar des de la fi del món. Un ocàs trist i dramàtic on hi ha espai per a la esperança, amb passatges per on entren fils de llum, que netegen les escombraries i dilaten el seu so.

“As The Love Coninues” és un disc emocionant, majestuós, que sembla venir de lluny però que s’apropa i et sacseja. Una obra que és un tot, on cada pista complementa les anteriors.

No se seré jo qui digui si aquest disc és el millor dels que han fet fins ara. Ni tinc el coneixement i els arguments. El que puc dir és que l’he gaudit com feia temps no ho feia.