Portada / UNKLE ens porta Rōnin I, un àlbum mixtape magnífic (2021)

@unkleofficial Gènere: #mixtape #electronic #songoftheday

UNKLE - Rōnin I

James Lavelle és una icona de la cultura musical i underground dels anys 90. Amb 14 anys va donar el seu primer set com a DJ, als 18 anys havia fundat el mític segell Mo ‘Wax i als 22 anys va crear el gènere Psyence Fiction amb el primer àlbum del grup, que també va fundar UNKLE. Mo ‘Wax, és la història de l’trip hop, de l’hip hop, de l’jazz abstracte i l’electrònica i d’una part important de la cultura urbana d’inici dels anys 90.

És important mostrar qui és James per entendre la figura i explicar amb el seu exemple el valor de la tenacitat. Pocs mesos després d’una pandèmia devastadora UNKLE es va tancar en el seu estudi per treballar un set que planejava punxar un cop passés la pandèmia. Una pandèmia que no acabava, motiu ple qual va convocar al seu antic col·laborador Steven Weston per treballar el que avui es compila sota el nom de “Rōnin I” i que avui us presentem.

Aquí tenim el treball acabat, 11 pistes que conformen un mixtape de remixes farcits de col·laboracions que esdevenen una llarga i crepuscular nit de clubbing, des del principi fins al final. Una repassada meravellosa on tenen cabuda tants gèneres musicals que resulta aclaparador i excels.

El britànic ha parit un projecte ambiciós que podria estimbar-se per pretensiós, però James Lavelle té tant per donar que només queda que escoltar i gaudir. Material influenciat dels sons que han impregnat els clubs i discoteques des de fa dècades. Beats, ritmes, sons complexos i elegants reversionen i enganxen sense remei. Un àlbum que esdevé una enciclopèdia sonora, un punt d’inflexió i recordatori de la música moderna i contemporània. Una fantàstica pista d’aterratge per aquells que vulguin entendre la nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.